Een bijzonder man is er niet meer...

Bert Looman, 16-04-1958 - 14-10-2018

Begin dit jaar raakt Bert gedeeltelijk uit de running. Een operatie volgt, met daarna voor de zekerheid een aantal preventieve behandelingen. 'Niets om ons zorgen over te maken', zegt Bert. Dat doen we ook niet. Bert doorstaat de behandelingen immers goed. 'Na de vakantie zijn we er weer', zegt Bert. En als Bert dat zegt... Maar in de vakantieweken horen we dat de behandelingen toch niet doen wat we allemaal hopen en verwachten. Dus gaat Bert een nieuw traject in. Helaas slaat ook deze serie behandelingen niet aan.

En dan? Dan worden we overvallen door de snelheid waarmee alles gaat. Dan raken we overmand door verslagenheid en verdriet omdat wij veel te vroeg afscheid moeten nemen van onze vriend, compagnon, baas en collega Bert Looman.

Bert en Hans leren elkaar kennen in 1992. Ze werken beiden in Aalsmeer bij het NOB. 'Goede Tijden, Slechte Tijden', 'Onderweg naar morgen', het zijn slechts twee van de vele producties waar Hans en Bert samen aan werken. In 2006 doet de mogelijkheid zich voor om het stand- en decorbouwdeel over te nemen van Henk Ontwerpers. Samen stappen Bert en Hans in dit avontuur. Cramer en Looman Stand- en Decorbouw is een feit. De nieuwbakken ondernemers vullen elkaar goed aan. Met zijn contacten en positieve uitstraling levert Bert een enorme bijdrage aan het bedrijf. Bert en Hans, echte partners zijn het. Maatjes, elkaars steun en toeverlaat. Samen trekken ze de kar in de goede jaren, maar ook in de jaren dat het wat minder gaat.

De aard van het werk maakt dat Bert, Hans en hun collega's veel op pad zijn in binnen- en buitenland. Daar bouwen zij de projecten op die zijn voorbereid in de werkplaats, eerst aan de Willemskade in Lemmer en later in het nieuwe pand aan het Lemsterpad. Op die trips blijkt steevast hoeveel Bert van lekker eten houdt. Waar de mannen van Cramer en Looman ook zijn, Bert weet altijd en overal een geschikte uitspanning waar een goede hap gegeten kan worden.

Bert heeft tomeloze energie. Naast zijn drukke ondernemersbestaan is hij ook in zijn spaarzame vrije tijd altijd in de weer. Zo steekt hij als vrijwilliger veel tijd in bijvoorbeeld de Stichting Festiviteiten 's-Graveland. Bert overweegt zelfs even een carrière bij de televisie. In een uitzending over duurzaam ondernemen brengt hij met verve de kwaliteiten van Cramer en Looman onder de aandacht.

Wat betreft de televisie blijft het bij een éénmalig optreden. In zijn leven en bij Cramer en Looman heeft Bert van het begin tot zijn einde de hoofdrol. Op 14 oktober 2018 valt het doek voorgoed voor de warme, hartelijke, sociale en liefdevolle Bert.

Bert, we gaan je enorm missen.

Team CL Decor


Klik hier voor de website van CL-Decor